Djurgården klara för avancemang i Europa Conference league

Djurgården är med i toppstriden med fem matcher kvar i Allsvenskan men mäktar ändå med att imponera stort i Europaspel. Idag lyckades Djurgården slå Gent med 4-2 vilket betyder att Djurgården är vidare från gruppspel. Det var målkalas för Djurgårdens del som efter några sekunder in i andra halvlek ledde med 4-0.

I och med att Djurgården går vidare från gruppspel så blir det minst 50 miljoner till kassan. Det är mycket pengar för att vara till ett Allsvenskt lag och vi kan räkna med att Djurgården kommer att vara ännu starkare i nästa Allsvenska säsong.

Hjälten ikväll på Tele2 Arena var Gustav Wikheim som gjorde två mål. I övrigt så hade Gent mest boll 62% och hade också flest skott 21 mot Djurgårdens 8, fast dock lika i antal 5 på mål. Som i tidigare match mellan lagen så lyckades inte Gent riktigt sista biten framför mål och Djurgådens försvarare hade ganska lätt att täcka ytor och försvara sig.

Gent är inte lika bra denna säsong och ligger endast 8:a i Belgiska högstaligan. Gent har fortfarande bra chans att gå vidare från gruppen men måste då slå Molde och kanske även Shamrock i sista matchen.

Foto: Patrik Nylin, CC BY-SA 4.0 via Wikimedia Commons

P