Aston Villa mot Chelsea: Förhandsgranskning inför OMSPEL i FA-cupen

Aston Villa står värd för Chelsea i kvällens FA-cupomkamp, där båda lagen strävar efter att avancera till den femte omgången för en möjlighet att möta Leeds. Med pressen ökande på Chelseas manager Mauricio Pochettino, söker de blå en återhämtning efter en tuff vecka.

FA-cupens omkamp mellan Aston Villa och Chelsea utspelar sig på Villa Park i Birmingham, med avspark kl. 21:00 den 7 februari 2024 som lovar en spännande drabbning med mycket på spel.

Efter ett mållöst resultat på Stamford Bridge förra månaden står nu en plats i FA-cupens femte omgång på spel, där vinnaren kommer att möta Leeds i vad som ser ut att vara en överkomlig uppgift för båda Premier League-lagen. Dock anländer lagen till matchen med olika förutsättningar. Chelsea, som har funnit en viss tröst i cupspel denna säsong, kommer från två tuffa matcher där de sammanlagt släppt in åtta mål, inklusive en 4-2-förlust hemma mot Wolves. Aston Villa å andra sidan, återhämtade sig från en förlust hemma mot Newcastle genom att besegra Sheffield United.

Laguppställningar och skadeläge

Aston Villa står inför beslut angående Pau Torres och Nicolo Zaniolo, som båda missade segern mot Sheffield United. Lucas Digne och den tidigare Jhon Duran som Chelsea varit intresserad av är skadade, och Ezri Konsa förväntas vara borta i ungefär en månad.

Chelsea har en rad nyckelspelare skadade, inklusive Reece James, Romeo Lavia, Robert Sanchez, Lesley Ugochukwu och Marc Cucurella. Levi Colwill och Trevoh Chalobah är också osäkra till spel, men kan vara tillbaka till måndagens Premier League-match mot Crystal Palace.

Matchförutsägelser

Med tanke på Chelseas nyligen svåra period och Aston Villas styrka på hemmaplan, skulle det vara en stor överraskning om Chelsea lyckas vända trenden och besegra Villa. Förutsägelser pekar mot en 2-1-seger för Aston Villa.

Tidigare möten
Historiken mellan dessa två lag är lång, med Aston Villa som har säkrat 68 vinster, medan Chelsea har 60 vinster och 36 matcher har slutat oavgjort. Denna match utlovar ytterligare ett spännande kapitel i deras inbördes möten.

Källa: The Standard

Foto: Aston-Villa Park by Ian Rob, CC BY-SA 2.0, via Wikimedia Commons

P