Ibrahim Osman nära att skriva på för Brighton i en affär värd över €22 miljoner

Den unga ghananska anfallaren Ibrahim Osman, för närvarande hos FC Nordsjælland, är på väg att bli Brightons senaste tillskott efter att klubbarna enats om en överföringssumma på €19,5 miljoner plus ytterligare €3 miljoner i tillägg. Denna övergång understryker den 19-åriga spelarens imponerande framsteg och potential i den europeiska fotbollen (källa: Fabrizio Romano på X).

Osman, född den 29 november 2004 i Ghana, har gjort sig känd i Danmarks Superliga genom sin tid i Nordsjælland. Efter att ha utvecklats i Right to Dream Academy, gjorde Osman sin seniordebut för Nordsjælland 2023 och har sedan dess gjort 22 framträdanden och noterat ett mål för klubben. Hans förmåga att anpassa sig till seniorfotbollen har inte gått obemärkt förbi, och nu står han inför ett nytt kapitel i Premier League.

Affären mellan Brighton och Nordsjælland inkluderar även en säljarklausul på 10%, vilket indikerar Nordsjællands tro på Osmans framtida värde och framgång. Brighton har säkrat Osmans tjänster med ett kontrakt som sträcker sig till juni 2029, vilket visar klubbens långsiktiga planer för honom som en del av deras framtida kärntrupp.

Brightons beslut att investera i Osman speglar klubbens ambition att stärka sin anfallsstyrka och fortsätta sin utveckling i Premier League. Med en blandning av ungdom och talang hoppas klubben att Osman kan bidra med ny energi och skärpa framåt, samtidigt som han utvecklas under ledning av klubbens tränarstab.

Foto: Werner100359, CC BY-SA 4.0, via Wikimedia Commons

P