De mest framträdande vinterövergångarna i Premier League 2024

Under vinterövergångsfönstret har Premier League bevittnat några signifikanta spelarflyttar, där klubbarna stärker sina trupper inför säsongens avgörande matcher. Bland de mest anmärkningsvärda övergångarna märks spelare som Kalvin Phillips, Armando Broja och Radu Drăgușin, vilka alla gjort övergångar med potential att påverka sina nya klubbers framtida framgångar.

Vinterövergångsfönstret i Premier League har traditionellt varit en period fylld av strategiska förvärv för att förbättra lagens prestationer inför säsongens andra hälft. Årets övergångsfönster har inte varit ett undantag, med flera klubbar som gjort betydande tillägg till sina trupper.

Kalvin Phillips har gjort ett lånövergång från Manchester City till West Ham United. Phillips, som är 28 år gammal och värderad till €28 miljoner, är känd för sin förmåga som defensiv mittfältare. Denna övergång kan ge West Ham den stabilitet de behöver på mittfältet för att förbättra sin position i ligan.

Armando Broja, den 22-årige anfallaren från Chelsea, har också gjort en temporär flytt till Fulham. Med en värdering på €28 miljoner anses Broja vara en lovande talang som kan bidra med sin målfarlighet till Fulhams anfallsstyrka under låneperioden.

En annan intressant övergång är Radu Drăgușin från Genoa till Tottenham Hotspur för en övergångssumma på €25 miljoner. Den 21-årige rumänska mittbacken är en av de unga försvarare med stor potential, och hans ankomst till Tottenham förväntas stärka lagets defensiva linje.

Jadon Sancho har återvänt till Bundelsliga, denna gång på lån från Manchester United till Borussia Dortmund. Sanchos värdering på €25 miljoner och hans erfarenhet Dortmunds anfall.

Orel Mangala. Mangala har gått på lån från Nottingham Forest till Olympique Lyon, medan Benrahma var nära att flytta från West Ham till samma franska klubb, men där affären inte gick i lås p.g.a. oförmåga att lösa pappersarbetet.

Slutligen har Adam Wharton, en 19-årig mittfältare från Blackburn Rovers, gjort en permanent övergång till Crystal Palace för en summa av €21.10 miljoner, vilket visar på klubbens investering i unga talanger.

Källa: Transfermarkt

Foto: Christian David, CC BY-SA 4.0, via Wikimedia Commons

P