Liverpool slog Manchester City i en jämn match

Liverpool som har börjat säsongen svagt och fick ikväll en riktig prövning när Manchester City kom på besök. Efter matchen mot Rangers i Champions League där Liverpool vann med 7-1 så hade Liverpool ändå byggt på lite mer självförtroende. Detta gällde främst Mo Salah som fick börja på bänken mot Rangers men som kom in och gjorde ett hat-trick på 15 minuter.

Dock är det många klasser i skillnad på Manchester City och Rangers och som väntat blev det en tuff och jämn match. Som vanligt dominerade Manchester City bollinnehavet, men Liverpool hade ändå rätt så bra kontroll på Manchester City och försvarade sig riktigt bra.

Välförtjänt fick ändå Mo Salah avgöra med matchens enda mål och stormötet slutade 1-0 till Liverpool. Efter matchen var Jörgen Klopp lättad och han berömde lagets fina försvarsspel. Pep var dock förargad att Fodens mål dömdes bort. I övrigt blev Jörgen Klopp också utvisad när han klagade lite väl mycket på 4:e domaren. Detta var ytterligare en match som Liverpool behövde vinna för att få tillbaka förtroendet.

Nu drar Arsenal iväg i toppen och leder nu Premier League med 4 poäng före Manchester City och Tottenham.

Foto: Christian David, CC BY-SA 4.0 , via Wikimedia Commons

P