stadium photo
Stad
Västra Frölunda
Klubbar
Adress
Musikvägen
Kapacitet
5000
Yta
artificial turf

Ruddalens IP är en fotbollsarena som ligger i stadsdelen Ruddalen i Västra Frölunda, Göteborg. Arenan har en kapacitet som rymmer upp till 3 000 åskådare och har sedan 2003 utrustats med konstgräs som spelunderlag.

Det som gör Ruddalens IP speciellt är inte bara dess fotbollshistoria, utan även dess närhet till andra idrottsanläggningar som utgör Ruddalens idrottscentrum.

Ruddalens IP fungerar som hemmaarena för flera fotbollsklubbar, inklusive Västra Frölunda IF, Utsiktens BK, Assyriska BK, Slottsskogen/Godhems IF och Kaverös BK. Arenan har sett många spännande fotbollsmatcher genom åren, och den allra första matchen på Ruddalens IP ägde rum den 27 april 1985 när Västra Frölunda IF ställdes mot IFK Malmö.

Arenan har också varit värd för flera säsonger av Allsvenskan med Västra Frölunda IF som hemmalag. År 2014 inträffade dock en ovanlig händelse när en match måste avbrytas på grund av en mindre brand i ett elskåp för belysningen, vilket krävde en evakuering av arenan.

Året 2015 fick Ruddalens IP äran att vara spelplats för Utsiktens BK i Superettan, tack vare ett undantag från Svenska Fotbollförbundet. Framtiden ser ljus ut för arenan då planerna för år 2016 inkluderar en ny konstgräsplan med värmesystem samt ombyggnation av läktarna. Ruddalens IP förblir en plats där fotbollshistoria skrivs och där fansen samlas för att uppleva spännande matcher.

Lämna kommentar

P