RB Leipzig och Manchester City spelade oavgjort 1-1 i första mötet i Åttondelsfinalen i Champions LEague

RB Leipzig och Manchester City möttes i den första åttondelsfinalen av Champions League på onsdagskvällen. Matchen spelades på Red Bull Arena i Leipzig, och slutade 1-1.

Det var en tuff match för Leipzig i första halvlek där Manchester City hade flera farliga målchanser och Mahrez gjorde 0-1 i 27:e minuten. Men efter en bättre andra halvlek lyckades Leipzig spela upp sig och utjämnade genom Gvardiol i 70:e minuten.

Efter matchen sa Emil Forsberg, som spelar för Leipzig, att han och hans lagkamrater vill slå ut Manchester City ur turneringen. Det blir dock en tuff uppgift då returen spelas på Etihad Stadium i Manchester.

Inför matchen var Manchester City favoriter enligt spelbolagen Men Leipzig visade att de inte var ett lätt motstånd och höll tätt mot Citys offensiv under stora delar av matchen.

Matchen var den första mellan de två lagen någonsin och Manchester Citys tränare Pep Guardiola var full av lovord om motståndarna efter matchen. Han sa att Leipzig är ett mycket starkt lag och att han är glad över att ha fått spela mot dem.

För Leipzig innebar matchen en tuff start på 2023. Laget har haft en bra men tuff säsong hittills och är för närvarande på femte plats i Bundesliga. Men med en välspelad match mot Manchester City i Champions League kan laget hitta den form som behövs för att avsluta säsongen på topp.

Sammanfattningsvis var matchen mellan RB Leipzig och Manchester City en tuff och jämn match där båda lagen visade upp sin talang. Nu ser vi fram emot returen på Etihad Stadium där det ska avgöras vilket lag som går vidare till kvartsfinalen i Champions League.