La Liga – Händelser från Veckan

Swedberg Briljerar med Avgörande Mål

Frisch, unga och fylld med talang, 19-årige svensken Williot Swedberg har nyligen blivit Celta Vigo’s hjälte. Mot Almeria avgjorde han matchen med sitt 3–2-mål. Detta var inte bara vilket mål som helst – det var Swedbergs första ligamål för klubben. Efter en övergång från Hammarby till Celta Vigo inför förra säsongen, har Swedberg gått från styrka till styrka i den spanska ligan. Trots att han hade en tuff start i Celta Vigo, har Rafael Benitez’ förtroende för den unga talangen verkligen betalat sig.

Stora Förändringar i Spanska Klubbar

Bortsett från Swedbergs heroiska insats har det varit en hektisk vecka i La Liga. Joao Felix, Atletico Madrids glimrande stjärna, sägs vara på väg till Barcelona, enligt transfer-specialisten Fabrizio Romano. Under tiden har Real Madrid officiellt släppt sin ytterback Alvaro Odriozola som nu går över till Real Sociedad.

Barcelona gör fler rubriker med Ansu Fati, deras 20-åriga supertalang, som nu är bekräftad att lånas ut till Brighton. Fati har haft en lysande start i sin karriär och övergången till Premier League kommer att bli intressant att följa. Clement Lenglet, en annan Barcelona-spelare, kommer också att spela i Premier League, då han lånas ut till Aston Villa.

Lamine Yamal

I andra nyheter är Lamine Yamal ett nytt tillskott i det spanska landslaget. Detta kunde markera en historisk händelse då han har potentialen att bli den yngsta landslagsmannen någonsin i Spanien.

Foto: Ank Kumar, CC BY-SA 4.0, via Wikimedia Commons

P